Prosesslederstudiet i Lofoten - 2025
Om programmet
Velkommen til Prosesslederstudiet i Lofoten.
Dette er et veldig praktisk rettet kurs som går over tre samlinger (2+2+2 dager). Her får du presentert og trent på metoder og verktøy som skal gi bedre oppstart, regi, rammer og aktiv deltakelse i møter, prosjekter og prosesser.
Gjennom en kombinasjon av teori, praktiske eksempler og konkrete metoder, vil deltakerne lære hvordan de kan skape engasjement, motivasjon, kreativitet og trygghet.
Dette er første gang vi har et åpent program i Lofoten og vi gleder oss masse!
- Pris
- 38 900,-
- Samling 1
- Dato: 11. – 12. mars 2025Sted: Svolvær, Thon hotell
- Samling 2
- Dato: 24. – 25. april 2025Sted: Digitalt
- Samling 3
- Dato: 26. – 27. mai 2025Sted: Svolvær, Thon hotell
Litt mer info
Praktisk info
- Tid: 6 dager fordelt på tre samlinger (2+2+2 dager).
- Pris: kr. 38 900,- (inkl. kursmateriell og matservering).
- Antall: Vi anbefaler å komme minst 2 personer for best læringseffekt.
- Kursdagene varer fra kl. 09.00 til 15.30
- Kurssted: Stavanger
Kurset er godkjent av KS for OU-støtte. Det betyr at ledere i kommuner og fylkeskommuner får dekket en stor del av deltakeravgiften gjennom KS sin støtteordning.
Egne case
Tenkesett, metoder og verktøy knyttes til deltakernes egne jobbrelaterte case. I tillegg til den umiddelbare brukbarheten gir vi ofte tid til å planlegge konkrete handlinger, med maler og verktøy som fungerer som støttende stillaser for den enkelte deltaker.
Her er en utvidet kursbeskrivelse
Hvem deltar
Ledere, mellomledere, prosjektledere, rådgivere, prosessledere, kursholdere og koordinatorer i alle sektorer og bransjer.
Både i rollen som leder, møteleder og prosjektleder eller formidler bruker du prosessledelse som verktøy. Du er avhengig av at dine medspillere er trygge, motiverte og tar eierskap, for at du skal lykkes med dine oppdrag.
Hør Inger Marie i Lent snakke om prosessledelse i Erik Thostvedts podcast Lagspillet
Ofte stilte spørsmål
Samlingene
01
Planlegging og innramming av prosesser
Lær å planlegge og innramme prosesser i den første samlingen, hvor vi utforsker åpne prosesser og betydningen av relasjonelle strukturer. Få verktøy og metoder for å skape gode rammer og aktiv deltakelse.
02
Prosessdesign. Hvordan åpne og lukke prosesser?
Utforsk prosessdesign i den andre samlingen, der vi fokuserer på å åpne og lukke prosesser. Prøv ut metoder og verktøy for ulike typer prosesser, inspirert av Designtenkning og Appreciative Inquiry.
03
Prosesslederrollen, personlige styrker, motstand og storgruppemetodikk
I den siste samlingen dykker vi inn i prosesslederrollen, personlige styrker og håndtering av motstand. Opplev storgruppemetodikk for å løse konkrete problemstillinger ved å utnytte gruppens kollektive intelligens.
Prosesslederboka
Prosesslederboka - lær å lede gode prosesser og møter. Utgitt på Kommuneforlaget og danner grunnlaget for innholdet i våre kurs. Boka er inkludert i kursavgiften og sendes til deg før oppstart.
Les merKursholdere
Seniorkonsulent og kursholder
Cecilie Prebensen
Cecilie er en erfaren konsulent og teamleder som har jobbet mange år i ledelsesbransjen og ideelle organisasjoner. Kompetanse innen organisasjonsutvikling og kapasitetsbygging, strategiimplementering, ledelse, barns rettigheter og inkludering.
Daglig leder og kursholder
Herleik Tosterud
Herleik Tosterud er en erfaren prosessleder som har arbeidet med store og komplekse endrings- og utviklingsprosjekter både i privat og offentlig sektor gjennom de siste 20 årene.
Har du noen spørsmål rundt Prosesslederstudiet og deltakelse?
Ta kontakt med Eivind Nilsen (eivind@lent.no / 975 73 185) eller Kay Eskil Hellesø (kay@lent.no / 977 72 971)